POSNE URMAŠICE Jednostavan recept za sočne starinske kolače koji će sve oduševiti!

Vesna Vukadinović

15:30

Slatki kutak 0

Obavezno probajte posnu varijantu ove poslastice.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

700 g glatkog brašna

2 čaše (od 200 ml) ulja

1 čaša vode

1 prašak za pecivo

Sirup:

2 čaše šećera

1,5 čaša vode

2 kriške limuna

Priprema:

Staviti ulje i vodu da proključa, pa dodati brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skloniti sa vatre i dobro izmešati da se dobije testo. Kada se testo prohladi praviti kuglice pa od njih valjke koje treba pritisnute na rende da urmašice dobiju karakterističnu šaru. Ređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Tople preliti sirupom.

Sirup: Šećer, vodu i kriške limuna stavite na ringlu i kada provre kuvati još 3 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading