POSNE URMAŠICE Jednostavan recept za sočne kolače koji će sve oduševiti!
Obavezno probajte posnu varijantu ove poslastice.
Sastojci:
700 g glatkog brašna
2 čaše (od 200 ml) ulja
1 čaša vode
1 prašak za pecivo
Sirup:
2 čaše šećera
1,5 čaša vode
2 kriške limuna
Priprema:
Staviti ulje i vodu da proključa, pa dodati brašno i prašak za pecivo, neprestano mešajući. Skloniti sa vatre i dobro izmešati da se dobije testo. Kada se testo prohladi praviti kuglice pa od njih valjke koje treba pritisnute na rende da urmašice dobiju karakterističnu šaru. Ređati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Tople preliti sirupom.
Sirup: Šećer, vodu i kriške limuna stavite na ringlu i kada provre kuvati još 3 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆE URMAŠICE SAVRŠENE ZA PORODIČNO OKUPLANJE Dodatak ove namirnice im daje posebnu draž
Aroma limuna u prelivu dodaje na ukusu.
POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
RASKOŠNA ESTERHAZI TORTA BEZ KONKURENCIJE Vredna svakog trenutka pravljenja
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)