OBLANDA SA SMOKVAMA Sitni kolači koje ćete napraviti bukvalno za 15 minuta!
Ovi kolači su posni i odlična poslastica za slave.
Sastojci:
500 g mlevenih smokava
500 g seckanih oraha
500 g šećera
300 ml vode
2 velika lista oblande
Priprema:
Suve smokve samleti na mašini za meso ili u blenderu, a orahe sitno iseckati. U šerpu sipati šećer i vodu, pa ušpinovati (kada provri kuvati još 5 minuta). Skloniti sa vatre, dodati orahe i smokve, sve sjediniti. Vrućim filom premazati jedan list oblande, prekriti drugim listom. Staviti preko krpu i pritisnuti težim predmetom. Ostaviti da se tako stegne, pa iseći na štanglice.
Možda vas zanima:
SITNI KOLAČI ZA SLAVU Oblanda sa smokvama i orasima je najbrža i najukusnija posna poslastica
Oblanda sa smokvama i orasima se napravi veoma brzo, a veoma je izdašna i dobićete mnogo štanglica.
POSNE URMAŠICE Jednostavan recept za sočne starinske kolače koji će sve oduševiti!
Obavezno probajte posnu varijantu ove poslastice.
STARINSKI PIVČIĆI Sočne, slatke kiflice koje se tradicionalno prave u dane posta
Neponovljivi starinski kolačići koje naše domaćice često prave jer se dobije velika količina, a svi ih vole.
BAJADERA SA LEŠNICIMA Recept za sitne kolače koji odolevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!
Izdašna poslastica, idealna za porodična okupljanja.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE VANILICE OD SAMO 3 SASTOJKA Svi ih vole, a tope se ustima
Prave se brzo i lako a pojedu se u jednom zalogaju, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)