STARINSKE OBLANDE Najjednostavniji recept za kolač našeg detinjstva od 4 jeftina sastojka
Sitni kolači koje obožavaju sve generacije.
Sastojci:
1 pakovanje oblandi
400 g šećera
1 l mleka
1 margarin
Priprema:
U dublji sud sipati šećer i karamelizovati. Polako dodavati mleko da se šećer otopi i na tihoj vatri kuvati oko 1 sat. Prohladiti i umešati margarin varjačom. Mešati sve dok se ne istopi. Nafilovati oblande i odozgo pritisnuti težim predmetom. Ostaviti da stoje preko noći da se stegnu pa iseći na štangle ili romboide.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FENOMENALNI KOLAČI OD 2 SASTOJKA Izmešate ovu voćku sa keksom i gotov slatkiš!
Bombice mogu biti posne ako stavite posni keks.
TRADICIONALNI POSNI KOLAČI Smokve, orasi i samo 2 oblande, a poslastica savršena!
Oblanda je gotova za 15 minuta, a preukusna.
GOTOVE OBLANDE ZA 7 MINUTA Napravite ih za vreme reklama i sladite se dva dana!
Jednostavan i najbrži recept za oblande sa čokoladom.
STARINSKI SITNI KOLAČI Gotovi za 10 minuta, a ne zna se da li su lepši ili ukusniji
Slatki rolat sa bananicama je neizostavan na slavskim trpezama i drugim proslavama.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)