SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.
Sastojci:
2 lista veće oblande
600 g šećera
250 g margarina
4 jajeta
350 g seckanih oraha
Priprema:
U šerpu sipati 300 g šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Ne mešati, samo povremeno protresti šerpu. Kad se sav šećer otopi staviti margarin isečen na parčiće. Mešati povremeno dok se margarin topi. Umutiti jaja sa 300 g šećera i postepeno dodavati u karamelizovanu masu uz neprekidno mešanje. Kad masa sa jajima počne da se zgrušnjava dodati sitno iseckane orahe i zajedno pržiti 5 do 10 minuta. Smesa je gotova kad se varjačom pređe po dnu šerpe i ostavi trag. Prohlađenim filom premazati krupniju stranu oblande i prekriti je drugim listom. Preko oblande staviti teži predmet dok se oblanda stegne, najbolje da stoji tako preko noći. Sutradan iseći na štanglice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
STARINSKE OBLANDE Najjednostavniji recept za kolač našeg detinjstva od 4 jeftina sastojka
Sitni kolači koje obožavaju sve generacije.
SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladna rozen torta se brzo napravi, a još brže pojede!
Dobije se mnogo sitnih kolača, pa je idealna za goste i proslave.
NEVEROVATNO BRZO Čokoladne kocke sa orasima su gotove za 20 minuta, ne peku se, a preukusne!
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)