DOMAĆE MEDENO SRCE Sočan čokoladni kolač, ko ga jednom proba nikada ga više ne kupuje!
Medeno srce se pravi bez mleka, jaja i mnogo mučenja, samo se izmeša i ispeče!
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema. Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI RECEPT ZA KOH Omiljeni kolač iz detinjstva ulepšaće vam nedeljno popodne
Sočna poslastica za celu prodicu.
JEFTINA POSLASTICA Starinski kolač od jabuka i maka je mekan, sočan i gotov za pola sata!
Kolač koji se jednostavno i brzo priprema.
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
TURSKI SUTLIJAŠ SA VANILOM Za nekoliko minuta dobićete božanstven slatkiš koji budi uspomene sa letovanja
Ako još niste imali priliku, obavezno probajte ovu verziju sutilijaša, još je lepši od klasičnog!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)