DOMAĆE MEDENO SRCE Sočan čokoladni kolač, ko ga jednom proba nikada ga više ne kupuje!

Vesna Vukadinović

15:30

Slatki kutak 0

Medeno srce se pravi bez mleka, jaja i mnogo mučenja, samo se izmeša i ispeče!

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

250 g brašna

150 g šećera

250 ml kisele vode

120 ml ulja

6 kašika džema od kajsija

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema. Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading