JEFTINE KOKOS KOCKE Najbolji recept koji svima uspeva, čak i domaćicama koje nisu vešte u kuhinji!
U ovaj recept ne idu jaja i mleko, pa je jeftin, a kolač je mekan kao duša.
Sastojci:
300 g brašna
150 g šećera
180 ml vode
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
200 g kokosa
150 g šećera
4 kašike kakaoa
100 ml vode
Priprema:
Biskvit: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dodavati jedan po jedan sastojak i posle svakog izmešati smesu žicom za mućenje da nema grudvica. Ostaviti da odstoji dok se rerna greje. U podmazan manji pleh sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Ohlađenu koru iseći na kocke željene veličine.
Fil: Staviti vodu i šećer da provre. Tada dodati margarin, čokoladu i kakao i mešati dok se ne istope i sjedine. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi. Umakati svaku kocku u fil, a zatim u kokos uvaljati sa svih strana.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA ČUPAVCE Starinski kolači sa kokosom, bez mleka i jaja, a božanstveni!
Čupavcu su izdašni, sočni i mirišljavi kolači koje svi vole.
DOMAĆE MEDENO SRCE Sočan čokoladni kolač, ko ga jednom proba nikada ga više ne kupuje!
Medeno srce se pravi bez mleka, jaja i mnogo mučenja, samo se izmeša i ispeče!
POSNE KOKOS KOCKE Omiljen kolač bez mleka i jaja, a neverovatno mekan i sočan!
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih kolača.
BELI ČUPAVCI Sa glazurom od bele čokolade su potpuno drugačiji, morate da probate to savršenstvo!
Recept za novu verziju omiljenog kolača.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)