NAJBOLJI RECEPT ZA KOH Omiljeni kolač iz detinjstva ulepšaće vam nedeljno popodne

Vesna Vukadinović

10:32

Slatki kutak 0

Sočna poslastica za celu prodicu.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

8 jaja

8 kašika šećera

4 kašike brašna

4 kašike griza

1 l mleka

7 kašika šećera

1 vanilin šećera

Priprema:

Jaja mutiti mikserom i kad se sjedine dodati šećer i nastaviti s mućenjem dok se ne istopi. Dodati brašno izmešano sa grizom, umutiti još malo da se sjedini pa izručiti u podmazan pleh. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći 20 minuta. Kad kora dobije braonkastu boju pokriti kolač aluminijumskom folijom do kraja pečenja. Hladan kolač preliti vrelim mlekom u kome su istopljeni šećer i vanilin šećer.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading