JEFTINA POSLASTICA Starinski kolač od jabuka i maka je mekan, sočan i gotov za pola sata!

Vesna Vukadinović

17:56

Slatki kutak 0

Kolač koji se jednostavno i brzo priprema.

musaka
Shutterstock

Sastojci:

100 g mlevenog maka

5 rendanih jabuka

1 šolja brašna

1 šolja griza

1/2 šolje šećera

1 šolja ulja

Za glazuru:

5 kašika džema po želji

100 g čokolade za kuvanje

100 ml biljne pavlake

Priprema:

Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading