JEFTINA POSLASTICA Starinski kolač od jabuka i maka je mekan, sočan i gotov za pola sata!
Kolač koji se jednostavno i brzo priprema.

Sastojci:
100 g mlevenog maka
5 rendanih jabuka
1 šolja brašna
1 šolja griza
1/2 šolje šećera
1 šolja ulja
Za glazuru:
5 kašika džema po želji
100 g čokolade za kuvanje
100 ml biljne pavlake
Priprema:
Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.
Komentari (0)