SITNI KOLAČI ZA SLAVU Oblanda sa smokvama i orasima je najbrža i najukusnija posna poslastica
Oblanda sa smokvama i orasima se napravi veoma brzo, a veoma je izdašna i dobićete mnogo štanglica.
Sastojci:
2 lista velike oblande
500 g suvih smokava
400 g seckanih oraha
400 g šećera
300 ml vode
Priprema:
Suve smokve sameljite u blenderu, a orahe sitno iseckajte. U šerpu sipajte šećer i vodu i kada provre, kuvajte još pet minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte orahe i smokve. Dobro sjedinite. Vrućim filom premažite list oblande i odozgo stavite drugi list oblande. Malo pritisnite rukama. Pokrijte folijom I pritisnuti težim predmetom. Ostaviti da tako stoji preko noći, da se stegne. Sutradan isecite na štanglice.
Možda vas zanima:
OBLANDA SA SMOKVAMA Sitni kolači koje ćete napraviti bukvalno za 15 minuta!
Ovi kolači su posni i odlična poslastica za slave.
BANANA KUGLICE MOŽE I DETE DA NAPRAVI A savršene uz čaj ili kafu
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
BRZE KEKS KUGLICE TERAJU VODU NA USTA A prave se maltene same
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
LEŠNIK GNEZDA MILUJU NEPCA Sitni kolači za slavsku trpezu sa kojima nema greške
Gosti će biti oduševljeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)