ČOKOLADNI ROLAT SA BANANOM Brže ćete ga napraviti od torte, a podjednako je izdašan i ukusan

Vesna Vukadinović

16:12

Slatki kutak 0

Savršena poslastica koja se jednostavno pravi.

jelo
Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

10 kašika šećera

4 kašike brašna

3 kašike kakaoa

Za fil:

300 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

2 banane

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. Dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Dodajte brašno i kakao i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u podmazan veliki pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta. Vruću koru urolajte pomoću krpe u rolat i ostavite da se ohladi. Stavite u šerpu slatku pavlaku i čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi, zagrejte do ključanja ali pazite da ne provri. Sklonite sa vatre i mutite mikserom dok se ne zgusne. Nafilujte celu koru, banane stavite na početak jednu iza druge i ponovo urolajte. Odozgo nafilujte ostatkom fila. Po želji pospite kakaom ili rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading