ČOKOLADNI ROLAT Fantazija od kolača, pravi raj za stomak!

Trpeza/ V.V.

09:01

Slatki kutak 0

Predivan spoj nežnog čokoladnog biskvita i fila i penastog fila sa kokosom.

rolat
Shutterstock

Sastojci:

Za koru:

3 jaja

120 g brašna

100 ml mleka

100 g šećera

80 g čokolade za kuvanje

60 g putera

1 prašak za pecivo

Za fil:

220 ml mleka

50 g šećera

80 g kokosa

80 g putera

40 g skrobnog brašna

Priprema:

Kora: Na tihoj vatri istopite čokoladu, mleko i puter. Umutite belanca sa solju u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte žumanca, sjedinite, pa sipajte prohlađenu smesu od čokolade i mutite mikserom da se sastojci sjedine. Umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u podmazan pleh od rerne i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ispečenu koru urolajte u čistu vlažnu krpu.

Fil: Na tihoj vatri kuvajte mleko i šećer dok se šećer ne istopi i ne provre, pa dodajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodajte umućen puter i kokos. Nafilujte koru i opet urolajte. Ostavite malo fila da rolat premažete odozgo, pa ga pospite rendanom čokoladom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading