ČOKOLADNI ROLAT Fantazija od kolača, pravi raj za stomak!
Predivan spoj nežnog čokoladnog biskvita i fila i penastog fila sa kokosom.
Sastojci:
Za koru:
3 jaja
120 g brašna
100 ml mleka
100 g šećera
80 g čokolade za kuvanje
60 g putera
1 prašak za pecivo
Za fil:
220 ml mleka
50 g šećera
80 g kokosa
80 g putera
40 g skrobnog brašna
Priprema:
Kora: Na tihoj vatri istopite čokoladu, mleko i puter. Umutite belanca sa solju u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite da se istopi. Dodajte žumanca, sjedinite, pa sipajte prohlađenu smesu od čokolade i mutite mikserom da se sastojci sjedine. Umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u podmazan pleh od rerne i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ispečenu koru urolajte u čistu vlažnu krpu.
Fil: Na tihoj vatri kuvajte mleko i šećer dok se šećer ne istopi i ne provre, pa dodajte skrobno brašno razmućeno u malo vode. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi, dodajte umućen puter i kokos. Nafilujte koru i opet urolajte. Ostavite malo fila da rolat premažete odozgo, pa ga pospite rendanom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA BAJADERA Savršena kombinacija plazme, čokolade i lešnika
Fil za ovu tortu se samo umuti, pa poslastica brzo bude gotova.
POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA Egipatska torta se lako pravi i pogodna je za sve prilike
Uživaćete u svakom zalogaju.
PREDIVNA POSNA TORTA Spoj oraha i čokolade osvaja na prvi zalogaj!
Pravi se od sastojaka koje verovatno imate u kući, a ima jak, bogat ukus.
KOLAČ SEDMO NEBO Baš tako ćete se osećati kada pojedete jedno kremasto parče!
Provereni recept za kolač koji zavoli svako ko ga jednom proba!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)