SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
Sastojci:
Kore:
7 jaja
150 g šećera
150 g glatkog brašna
50 g kakaoa
50 g maslaca
Fil:
200 g čokolade za kuvanje
125 g maslaca
5 kašika šećera u prahu
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom. U posebnoj posudi pomešajte brašno i kakao. Istopite maslac prohladite. U smesu od jaja dodajte pola mešavine brašna i kakaoa, istopljeni maslac, pa ostatak brašna. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora unutra pečena. Kada se ohladi isecite po širini na 3 dela da dobijete 3 kore.
Fil: Istopite zajedno čokoladu i maslac pa dodajte šećer u prahu, izmešajte i ostavite da se ohladi. Malo izmiksajte pa nafilujte kore i celu tortu okolo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.
ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
FANTAZIJA OD DESERTA Skroz čokoladna torta je pravi izbor za ljubitelje slatkiša
Poslastica koju će deca obožavati.
TORTA OD ČOKOLADE I KOKOSA Sočne kore i mirišljavi fil osvajaju na prvi zalogaj
Spoj kora natopljenih čokoladnim mlekom i fila od vanile i kokosa čini ovu tortu savršenom
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)