KOLAČ KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Čokoladna kora, fil od banana i preliv od jagoda su moćna kombinacija
Kremasta poslastica bogatog ukusa.
Sastojci:
200 g glatkog brašna
150 g šećera
50 g kakaoa
50 g gustina
1 prašak za pecivo
150 ml ulja
400 g kisele pavlake
2 kašike ruma
Preliv:
50 ml mleka
1 kašika ruma
Fil:
500 g očišćenih banana
1 klašika ruma
200 g čokolade za kuvanje
200 ml pavlake za šlag
1 šlag fiks
Preliv:
200 g jagoda
1 kesica crvenog preliva za torte
Priprema:
Kora: Pomešajte brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo. Dodajte ulje, pavlaku i rum, pa mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada se ohladi presecite na dva dela po debljini. Možete i da pečete dve odvojene kore. Pomešajte mleko i rum i pokvasite donju koru polovinom mešavine.
Fil: Usitnite banane štapnim mikserom, dodajte rum i istopljenu čokoladu za kuvanje. Izmešajte, pa dodajte umućenu pavlaku za šlag sa šlag fiksom. Promešajte da se sjedini i stavite pre kore. Preklopite drugom korom i poprskajte je mešavinom mleka i ruma. Nafilujte ceo kolač i stavite kolač u frižider jedan sat da se stegne.
Preliv: Poređajte jagode odozgo i sipajte preko njih preliv pripremljen prema uputstvu sa kesice.
Možda vas zanima:
SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA MILUJE NEPCA Zbog njega se krši svaka dijeta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA SMOKVAMA Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
GOTOV ZA PAR MINUTA, A NEMA PRLJAVOG POSUĐA Milioni poludeli za čokoladnim kolačem sa malinom iz flaše
Za ovaj recept, pored čiste i prazne plastične flaše, treba vam i šlag, malo malina ili voća po želji, čokoladni puding
ČOKOLADNI ROLAT SA BANANOM Brže ćete ga napraviti od torte, a podjednako je izdašan i ukusan
Savršena poslastica koja se jednostavno pravi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)