MORATE DA PROBATE OVO SAVRŠENSTVO Bakin kolač je uz dodatak preliva i jednog začina još mekši i lepši!
Biće puna vangla slatkiša za uživanje.
Sastojci:
400 ml mleka
250 g brašna
2 jaja
2 kašike šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
Za preliv:
5 kašika putera
3 kašike šećera
1 kašika cimeta
Priprema:
U činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Posebno umutite viljuškom jaja, mleko i ulje. Napravite udubljenje u sredini i tu sipajte smesu od jaja. Umutite da se dobije ujednačena smesa. Pecite u zagrejanom aparatu za vafle. Za preliv, pomešajte istopljeni puter, šećer i cimet. Kada sve vafle ispečete kašikom ih prelijte prelivom od cimeta.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)