Palačinke sa orasima i medom: Tradicionalna poslastica za sve generacije, za pripremu potrebna jedna mera
Teško ćete odoleti ovoj tradicionalnoj poslastici...
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli palačinke. Ovaj dezert je mekan i odlično se slaže sa svim premazima, a posebno sa orasima i medom. U tekstu ispod ostavljamo recept za ove neodoljive palačinke.
Sastojci
Za palačinke:
200 g brašna
oko 380 ml mleka
2 kašike ulja
1 prstohvat soli
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
Za fil:
po potrebi meda
oko 300 g mlevenih oraha
oko 200 ml mleka
Priprema
Umutiti jaje sa prstohvatom soli, pa naizmenično dodavati brašno i mleko. Na kraju dodati ulje i vanilin šećer, i pržiti palačinke. Od ove mere ispadnu 10-12 palačinki, u zavisnosti od veličine tiganja. U mlevene orahe dodati mleko i sjediniti. Palačinku premazati medom, dodati kašiku ovog fila, prvo malo preklopiti krajeve pa umotati palačinku. Ređati ih u podmazan pleh i zapeći u rerni do 10 minuta na 150 stepeni.
Ohlađene palačinke premazati medom i poslužiti.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD JABUKA ZA DOBRO JUTRO Mirisne i slasne, gotove za tili čas!
Prosto neodoljive...
Više nikada neće biti žilave: Probajte najbolji trik za najmekše palačinke, niste ih nikada pravili ovako
Iako svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZI TROUGLIĆI SA KEKSOM Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a uspeće i početnicima
Pojedu se začas, a tope se u ustima.
Komentari (0)