EKSPRESNE PALAČINKE Spremaju se za tili čas, ukus im je kao da su pržene, ali nisu!
Ovo morate da probate...
Palačinke možete da pravite po sopstvenoj recepturi i količini, a ova smesa je dovoljna za pravljenje desetak palačinki.
Sastojci koji su vam potrebni za recept su:
jedno manje jaje
100 grama brašna
oko 100 mililitara vode
100 mililitara mleka
dve kašike ulja
dve ravne kašike sitnog šećera ili jedna kesica vanilin šećera
malo soli
Priprema:
Za početak, umutite jaje, malo soli, mleko, ulje i šećer. Potom postepeno dodajte brašno i vodu dok ne dobijete smesu željene gustine.
Sipajte smesu u plitki tanjir i stavite da se greje u mikrotalasnoj rerni - jedno tri minute. Kada prođe vreme, pažljivo izvadite palačinku, pustite je malo da se ohladi, a onda je punite omiljenim nadevom.
Bonus video:
Možda vas zanima:
VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Probajte najbolji trik za najmekše palačinke, niste ih nikada pravili ovako
Iako svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
PALAČINKE OD JABUKA ZA DOBRO JUTRO Mirisne i slasne, gotove za tili čas!
Prosto neodoljive...
Palačinke sa orasima i medom: Tradicionalna poslastica za sve generacije, za pripremu potrebna jedna mera
Teško ćete odoleti ovoj tradicionalnoj poslastici...
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)