EKSPRESNE PALAČINKE Spremaju se za tili čas, ukus im je kao da su pržene, ali nisu!
Ovo morate da probate...
Palačinke možete da pravite po sopstvenoj recepturi i količini, a ova smesa je dovoljna za pravljenje desetak palačinki.
Sastojci koji su vam potrebni za recept su:
jedno manje jaje
100 grama brašna
oko 100 mililitara vode
100 mililitara mleka
dve kašike ulja
dve ravne kašike sitnog šećera ili jedna kesica vanilin šećera
malo soli
Priprema:
Za početak, umutite jaje, malo soli, mleko, ulje i šećer. Potom postepeno dodajte brašno i vodu dok ne dobijete smesu željene gustine.
Sipajte smesu u plitki tanjir i stavite da se greje u mikrotalasnoj rerni - jedno tri minute. Kada prođe vreme, pažljivo izvadite palačinku, pustite je malo da se ohladi, a onda je punite omiljenim nadevom.
Bonus video:
Možda vas zanima:
VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Probajte najbolji trik za najmekše palačinke, niste ih nikada pravili ovako
Iako svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
PALAČINKE OD JABUKA ZA DOBRO JUTRO Mirisne i slasne, gotove za tili čas!
Prosto neodoljive...
Palačinke sa orasima i medom: Tradicionalna poslastica za sve generacije, za pripremu potrebna jedna mera
Teško ćete odoleti ovoj tradicionalnoj poslastici...
NAJSTARIJI RECEPT ZA PALAČINKE Ko ih je probao, kaže da bolje nikad nije jeo
Ova kultna poslastica, koja se bar jednom našla na stolu svake porodice, verovala ili ne, potiče još iz antičke Grčke.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)