Nutela hleb je pravo čudo: Čokoljupci, ova poslastica je posvećena vama!
Sprema se brzo i lako uz par sastojaka...
Ovaj recept je jednostavan, lak i biće vam potrebno samo 20 minuta da ga pripremite. Najteži deo je zapravo čekanje da bude gotov da biste mogli da požurite na degustaciju.Dobro poznati sastojci u ovoj kombinaciji stvoriće možda novi omiljeni desert, koji će svrgnuti sa trona čak i hleb od banane, piše MissGastro.
Fina torta sa Nutelom
Sastojci: 280 g brašna
150 g šećera
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
80 ml suncokretovog ulja
240 ml grčkog jogurta
100 g Nutele
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano premažite posudu za hleb uljem ili puterom. U većoj činiji umutite jaja, šećer, ekstrakt vanile, ulje i grčki jogurt dok ne dobijete glatku smesu. U posebnoj posudi pomešajte suve sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, so). Dodajte suve sastojke u smešu i mešajte dok se ne sjedine. Sipajte polovinu testa u drugu činiju i umešajte Nutelu. Koristeći kašiku, lagano dodajte dve smese naizmenično u posudu za hleb. Zatim uzmite nož ili štapić za ražnjić i njime pravite kovitlace na testu. Pecite 45 minuta do sat vremena.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov. Ostavite da se ohladi 15 minuta pre serviranja. Uživati!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)