Nutela hleb je pravo čudo: Čokoljupci, ova poslastica je posvećena vama!
Sprema se brzo i lako uz par sastojaka...
Ovaj recept je jednostavan, lak i biće vam potrebno samo 20 minuta da ga pripremite. Najteži deo je zapravo čekanje da bude gotov da biste mogli da požurite na degustaciju.Dobro poznati sastojci u ovoj kombinaciji stvoriće možda novi omiljeni desert, koji će svrgnuti sa trona čak i hleb od banane, piše MissGastro.
Fina torta sa Nutelom
Sastojci: 280 g brašna
150 g šećera
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
80 ml suncokretovog ulja
240 ml grčkog jogurta
100 g Nutele
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lagano premažite posudu za hleb uljem ili puterom. U većoj činiji umutite jaja, šećer, ekstrakt vanile, ulje i grčki jogurt dok ne dobijete glatku smesu. U posebnoj posudi pomešajte suve sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, so). Dodajte suve sastojke u smešu i mešajte dok se ne sjedine. Sipajte polovinu testa u drugu činiju i umešajte Nutelu. Koristeći kašiku, lagano dodajte dve smese naizmenično u posudu za hleb. Zatim uzmite nož ili štapić za ražnjić i njime pravite kovitlace na testu. Pecite 45 minuta do sat vremena.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov. Ostavite da se ohladi 15 minuta pre serviranja. Uživati!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)