Prženice iz rerne: Savršen doručak za početak uspešnog dana
Ako volite prženice, obožavati ćete ovaj recept...
Prženice iz rerne je nesumnjivo urednija verzija ovog klasika. Ulje ili puter neće prskati po kuhinji, a miris prženja neće ući u vašu odeću i kosu. Dakle, prepečeni hleb možete lako pripremiti neposredno pre odlaska na posao.
Ispod je recept za slatku verziju sa cimetom, ali ga možete prilagoditi svom ukusu. Muškatni oraščić i vanila će takođe biti dobar izbor.
Imajte na umu da su sastojci dovoljni za pripremu dve porcije. Dobro jutro i prijatno!
Prženice sa cimetom
Sastojci:
- 350 ml mleka
- 2 jaja (L)
- 50 g + 2 kašike šećera
- prstohvat soli
- 4 kriške hleba
- 1/2 kašičice cimeta
Postupak: Zagrejte rernu na 190 stepeni. Keramičku posudu premazati puterom. Umutiti jaja sa 50 g šećera, mlekom i prstohvatom soli. Umočite hleb sa obe strane u pripremljenu smesu i prebacite u pripremljenu keramičku posudu. Hleb prelijte ostatkom smese, ali prestanite kada vidite da više ne upija tečnost. Preostale dve kašike šećera pomešajte sa cimetom i pospite smesu po hlebu. Pecite oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju i hrskavu koru. Hleb prelijte javorovim sirupom ili medom i poslužite!
Možda vas zanima:
SLATKE PRŽENICE Prave se u mikrotalasnoj za minut a pošto se pripremaju u čaši nema prljavih sudova
Sjajan doručak koji se brzo priprema, a nakon pripreme, kuhinja ostaje čista.
PRŽENICE BEZ ULJA Zdravija verzija od klasičnih, idealne za doručak
Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način
JEDAN SASTOJAK IH ČINI FANTASTIČNIM Ovako Mađari spremaju prženice, ukus će vas raspametiti
Dodaju jedan sastojak koji obara sa nogu
JEDAN SASTOJAK IH ČINI FANTASTIČNIM Ovako Mađari spremaju prženice, ukus će vas raspametiti
Dodaju jedan sastojak koji obara sa nogu
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)