Prženice iz rerne: Savršen doručak za početak uspešnog dana

Ana Klikovac

10:17

Slatki kutak 0

Ako volite prženice, obožavati ćete ovaj recept...

Prženice
Shutterstock

Prženice iz rerne je nesumnjivo urednija verzija ovog klasika. Ulje ili puter neće prskati po kuhinji, a miris prženja neće ući u vašu odeću i kosu. Dakle, prepečeni hleb možete lako pripremiti neposredno pre odlaska na posao.

Ispod je recept za slatku verziju sa cimetom, ali ga možete prilagoditi svom ukusu. Muškatni oraščić i vanila će takođe biti dobar izbor.

Imajte na umu da su sastojci dovoljni za pripremu dve porcije. Dobro jutro i prijatno!

Prženice sa cimetom

Sastojci:

  • 350 ml mleka
  • 2 jaja (L)
  • 50 g + 2 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 4 kriške hleba
  • 1/2 kašičice cimeta

Postupak: Zagrejte rernu na 190 stepeni. Keramičku posudu premazati puterom. Umutiti jaja sa 50 g šećera, mlekom i prstohvatom soli. Umočite hleb sa obe strane u pripremljenu smesu i prebacite u pripremljenu keramičku posudu. Hleb prelijte ostatkom smese, ali prestanite kada vidite da više ne upija tečnost. Preostale dve kašike šećera pomešajte sa cimetom i pospite smesu po hlebu. Pecite oko 20 minuta, dok hleb ne dobije zlatnu boju i hrskavu koru. Hleb prelijte javorovim sirupom ili medom i poslužite!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading