ČOKOLADNA BOMBA: Ove su najbolji keksići ikada, prave se bez brašna
Keksići koji će obožavati cela porodica...

Napravite odlične čokoladne kekse sa samo 6 sastojaka - bez brašna ili putera.
Da, možete napraviti nezaboravne čokoladne kekse bez brašna i putera. Tekstura će više ličiti na kolačić nego na standardni kolačić sa komadićima čokolade, ali sumnjamo da će vam smetati.
Sastojci su dovoljni da napravite 20 keksa. Ako odlučite da pravite još manje ili znatno veće kekse, obavezno podesite vreme pečenja. Znaćete da su gotove kada popucaju, a ivice budu dobro ispečene. Uživati!
Čokoladni keksi bez brašna
Sastojci:
- 3 jaja (M)
- 350 g šećera u prahu
- 100 g kakao praha
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice soli
- 150 g seckane crne čokolade
- so
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pokrijte pleh papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte jaja u prozračnu smesu. Pomešajte šećer, kakao, cimet i so. Postepeno dodajte jaja i nastavite da mešate. Kada smesa postane suviše gusta za mešanje, koristite lopaticu. Na kraju dodati iseckanu čokoladu i dobro izmešati. Od dve kašike testa formirajte kuglu, stavite je na pleh i pospite sa malo krupne soli. Vodite računa da razmak između svakog keksa bude najmanje 5 cm. Pecite kekse 10 do 12 minuta u zagrejanoj rerni. Sačekajte da se potpuno ohlade pre serviranja ili čuvanja u posudi sa poklopcem.
Možda vas zanima:

DOMAĆI IŠLERI Starinski kolačići po receptu Katarine Vojinović koji će vas vratiti u detinjstvo
Prhki čokoladni keks dobio je naziv po poznatoj austrijskoj banji Bad Išl u kojoj je nastao daleke 1832. godine.

NE PEČE SE NI NE KUVA Poslastica koja se pravi dok si rekao KEKS
A upravo je on i glavni sastojak!

Slatkiš kao iz snova: Jednostavan recept za DŽINOVSKI KOLAČ iz tiganja
Slatki greh bez glutena pravi se brzo a jede još brže.

DOMAĆI KEKSIĆ Slatki zalogaji sa čokoladom i brusnicom, gotovi za 20 minuta!
Krckavi keks odlično ide uz šolju mleka ili čaja.

VANILA TIRAMISU BUDI SVA ČULA Još kremastiji od originala, a po ukusu mu nema ravnog!
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.

PRELIVENI SLATKI HLEB Sočan, sladak i mekan kao duša, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

MIRISNA MAKOVNJAČA Štrudla po receptu iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Dodavao se i ovaj sastojak, a razlika u ukusu je ogromna
Mirisan i neodoljiv desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)