NE PEČE SE NI NE KUVA Poslastica koja se pravi dok si rekao KEKS
A upravo je on i glavni sastojak!
Kocke od kikiriki putera
Sastojci:
Za biskvit:
200 g mlevenog keksa
60 g meda
3 kašičice kikiriki putera
Za karamel:
50 g javorovog sirupa ili meda
60 g kikiriki putera
1 kašičica kokosovog ulja
aroma vanile
Za glazuru:
80 g čokolade + 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema:
Za biskvit u činiji sjedinite ovseno i bademovo brašno s medom i kikiriki puterom. Kašikom promešajte, pa rukama umesite testo. U manju tepsiju ili kalup za hleb stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm. Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da ivice budu što ravnije. Za karamel fil sjedinite javorov sirup sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile. Dobro promešajte sastojke da se sjedine. Ravnomerno razmažite smesu preko biskvita. Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta. Potrebno je da se kolač stegne. Prelijte ga čoko-glazurom, a zatim ga isecite na štanglice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)