NE PEČE SE NI NE KUVA Poslastica koja se pravi dok si rekao KEKS
A upravo je on i glavni sastojak!
Kocke od kikiriki putera
Sastojci:
Za biskvit:
200 g mlevenog keksa
60 g meda
3 kašičice kikiriki putera
Za karamel:
50 g javorovog sirupa ili meda
60 g kikiriki putera
1 kašičica kokosovog ulja
aroma vanile
Za glazuru:
80 g čokolade + 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema:
Za biskvit u činiji sjedinite ovseno i bademovo brašno s medom i kikiriki puterom. Kašikom promešajte, pa rukama umesite testo. U manju tepsiju ili kalup za hleb stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm. Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da ivice budu što ravnije. Za karamel fil sjedinite javorov sirup sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile. Dobro promešajte sastojke da se sjedine. Ravnomerno razmažite smesu preko biskvita. Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta. Potrebno je da se kolač stegne. Prelijte ga čoko-glazurom, a zatim ga isecite na štanglice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)