NE PEČE SE NI NE KUVA Poslastica koja se pravi dok si rekao KEKS

Alo.rs

15:00

Slatki kutak 0

A upravo je on i glavni sastojak!

NE PEČE SE NI NE KUVA Poslastica koja se pravi dok si rekao KEKS
Shutterstock

Kocke od kikiriki putera

Sastojci:

Za biskvit:

200 g mlevenog keksa

60 g meda

3 kašičice kikiriki putera

Za karamel:

50 g javorovog sirupa ili meda

60 g kikiriki putera

1 kašičica kokosovog ulja

aroma vanile

Za glazuru:

80 g čokolade + 2 kašičice kokosovog ulja

Priprema:

Za biskvit u činiji sjedinite ovseno i bademovo brašno s medom i kikiriki puterom. Kašikom promešajte, pa rukama umesite testo. U manju tepsiju ili kalup za hleb stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm. Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da ivice budu što ravnije. Za karamel fil sjedinite javorov sirup sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile. Dobro promešajte sastojke da se sjedine. Ravnomerno razmažite smesu preko biskvita. Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta. Potrebno je da se kolač stegne. Prelijte ga čoko-glazurom, a zatim ga isecite na štanglice.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading