FANTASTIČAN REFORMA ROLAT Oduševljenje već nakon prvog zalogaja, ovu poslasticu ne smete propustiti

Ana Klikovac

20:12

Slatki kutak 0

Prosto neodoljiv...

rolat
Shutterstock

Čuvena reforma je klasik domaće kuhinje i nezaobilazna je na svakom slavlju. Svaka domaćica koja želi da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravi ovu tortu. Kombinacija oraha i čokolada je savršena, a upravo ovaj spoj je čini svima omiljenom tortom. Danas vam donosimo i recept za reforma rolat koji se pravi od sličnih namirnica, pa će se sigurno svima dopasti. 

Sastojci:

Za koru:
8 belanaca 
8 kašika šećera
1 kašika brašna
9 kašika oraha
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
8 žumanaca 
150 g šećera
2 vanilin šećera
200 g putera 
130 g tamne čokolade
Za ganaš:
100 g mlečne čokolade
70 ml slatke pavlake
orasi po želji 

Priprema: 

Belanca kratko mutite, pa postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite sve dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano umešajte špatulom, a onda dodajte i mlevene orahe i sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Pečenu koru uvijte u rolate sa sve pek papirom i ostavite da se ohladi. Žumanca umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Potrebno je nekih 15 minuta, pazite da ne prekuvate. Sklonite sa šporeta, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim u fil dodajte umućeni puter i sve lepo sjedinite mikserom. Odvijte rolat, pa ga premažite filom i ponovo urolajte. Ako vam je ostalo fila slobodno premažite i sa spoljne strane.Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa premamžite rolat i ukrasite seckanim orasima. Stavite u frižider da se stegne. Možete da ukrasite i jagodama ako želite.

Bonus video:

 

@najzena.rs Supermodel i od nedavno voditeljka Danijela Dimitrovska ispred naše kamere napravila je ukusnu, brzu i zdravu salatu za sve dame koje su žurbi, a paze na svoju liniju. Podelite sa nama kako vam se dopao ovaj recept kada ga isprobate 😋 #zena #najzena #fyp #foryoupage #foryou #fpyシ #fypシ゚viral #danijeladimitrovska ♬ Synchronize (Instrumental) - Milky Chance

 

Komentari (0)

Loading