ČOKOLADNI KOLAČ IZ TIGANJA Bogatstvo ukusa nikad nije bilo jednostavnije, bićete očarani!

Ana Klikovac

20:38

Slatki kutak 0

Probajte prvom prilikom...

kolač
Shutterstock

Kolači su idealni kada želite da se zasladite, a čokoladnim poslasticama niko ne može da odoli. Donosimo vam recept za najbrži čokoladni kolač koji je super i za ne tako vešte domaćice, jer se pravi u tiganju od svega par sastojka. Svi sastojci se mute u tiganju, pa tako nećete isprljati ni puno sudova. Najčokoladni kolač se izuzetno lako pravi, a ni sastojci nisu skupi.

Sastojci:

40 g brašna 
25 g nezaslađenog kakaoa
1/4 kašičice sode bikarbone
70 g šećera
30 g putera 
1 jaje
60 ml mleka 
80 ml čokoladnog mleka
Za ganaš:
200 ml slatke pavlake 
200 g čokolade
nutela 

Recept za čokoladni kolač iz tiganja: 

Istopite puter u tiganju, pa dodajte kakao. Pržite par minuta, uz neprestano mešanje, pa dodajte šećer, jaje, mleko, sodu bikarbonu i brzo mutite da sve svi sastojci lepo sjedine. Zatim dodajte prosejano brašno i nastavite da mutite. Ispržite kolač, pa poklopite i ostavite još par minuta na šporetu. Zatim čačkalicom probušite na par mesta, pa prelijte čokoladnim mlekom. Napravite ganaš tako što ćete otopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko kolača. U ganaš ako želite možete da dodate i malo nutele.  

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Petak je - kraj radne nedelje i ono što muči svaku ženu jeste "Šta spremati za vikend?" Još ako su vam se najavili gosti... 🤯 Ne brinite, tu smo da vam pomognemo! 🤗 Otkrivamo vam recept za čizkejk sa borovnicama koji će vas oduševiti! Recept je lagan i brz, i uspeva baš svaki put! 🫐 Klik na #linkinbio u opisu profila i pročitajte ceo recept! 😋 🎥|@domsli22 #cheesecake #recept #torta #kuvar #foryourpage #fypシ #foryoupage #fyp #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najžena #najzena ♬ original sound - Najzena.rs

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading