BRZO SE PRAVI, JEFTIN, PREUKUSAN, IDEALAN ZA POSNE SLAVE Pravi se od samo četiri sastojka
Ako volite slatko i orahe i , želite da napravite brz slatkiš koji vas neće puno koštati , na pravom ste mestu. Sastojke od kojih se pravi vrlo verovatno već posedujete u vašoj kujni.
Sastojci
350 g brašna
1,2 l hladne vode
200 g šećera
200 g mlevenih oraha
Priprema
U vodu sipajte brašno, pa dobro promešajte da nema gromuljica. Dodajte i šećer, pa kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte orahe, promašajte i onda dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Ostavite prvo na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa prebacite u frižider na sat vremena. Pospite orasima ili prelijte medom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)