POSNE BRESKVICE Pojedu se začas, a priprema je vrlo jednostavna
Napravite posne breskvice. Idealni slavski kolači, podjednako ukusni, kao u mrsnoj verziji. Lako će napraviti i potpuni početnici.
Potrebno je
- 100 g šećera
- 8 g vanilinog šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml sojinog mleka
- 400 g brašno
- 12 g praška za pecivo
Za sirup:
- 100 g šećera
- 200 ml vode
- 1 kašika džema
Za dekoraciju:
- džem
- kokos
Priprema
Umesite glatko testo tako što ćete da pomešajte šećer, vanilin šećer, ulje i mleko, pa tome dodate prosejano brašno sa praškom za pecivo. Rukom oblikujte kuglice od testa i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Zatim kuglice malo izdubite pa napravite rupicu u koju ćete moći džem da sipate. U šerpi pomešajte šećer, vodu i džem, pa kuvajte uz mešanje dok se šećer ne rastvori. Uvaljajte svaku lopticu od testa u napravljeni sirup i vraćajte na pleh. Zatim punite džemom, pa spojite dve loptice i uvaljate u šećer.
Možda vas zanima:
MEKANE BRESKVICE SE TOPE U USTIMA Iste kao one iz bakine kuhinje, nema ko će im odoleti
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
BRESKVICE Jedini recept koji će vam trebati za neodoljive sitne kolače
Savršenog ukusa, nestaće sa stola odmah.
POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRESKVICE Sočni kolači koje bude nostalgiju na bakinu kuhinju, slatki i aromatični
Fenomenalan slatkip osvojiće vas od prvog zalogaja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)