POSNE BRESKVICE Pojedu se začas, a priprema je vrlo jednostavna
Napravite posne breskvice. Idealni slavski kolači, podjednako ukusni, kao u mrsnoj verziji. Lako će napraviti i potpuni početnici.
Potrebno je
- 100 g šećera
- 8 g vanilinog šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml sojinog mleka
- 400 g brašno
- 12 g praška za pecivo
Za sirup:
- 100 g šećera
- 200 ml vode
- 1 kašika džema
Za dekoraciju:
- džem
- kokos
Priprema
Umesite glatko testo tako što ćete da pomešajte šećer, vanilin šećer, ulje i mleko, pa tome dodate prosejano brašno sa praškom za pecivo. Rukom oblikujte kuglice od testa i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Zatim kuglice malo izdubite pa napravite rupicu u koju ćete moći džem da sipate. U šerpi pomešajte šećer, vodu i džem, pa kuvajte uz mešanje dok se šećer ne rastvori. Uvaljajte svaku lopticu od testa u napravljeni sirup i vraćajte na pleh. Zatim punite džemom, pa spojite dve loptice i uvaljate u šećer.
Možda vas zanima:
POSNE BRESKVICE Najlepši kolači za slavsku trpezu, odmah će nestati sa stola
Ako volite breskvice možete da ih napravite posne. Nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, podjednako su fenomenalne. Uskrasiće svaku svečanu ili slavsku trpezu.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)