POSNE BRESKVICE Pojedu se začas, a priprema je vrlo jednostavna

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Napravite posne breskvice. Idealni slavski kolači, podjednako ukusni, kao u mrsnoj verziji. Lako će napraviti i potpuni početnici.

breskvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g šećera
  • 8 g vanilinog šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml sojinog mleka
  • 400 g brašno
  • 12 g praška za pecivo

Za sirup:

  • 100 g šećera
  • 200 ml vode
  • 1 kašika džema

Za dekoraciju:

  • džem 
  • kokos

Priprema

Umesite glatko testo tako što ćete da pomešajte šećer, vanilin šećer, ulje i mleko, pa tome dodate prosejano brašno sa praškom za pecivo. Rukom oblikujte kuglice od testa i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Zatim kuglice malo izdubite pa napravite rupicu u koju ćete moći džem da sipate. U šerpi pomešajte šećer, vodu i džem, pa kuvajte uz mešanje dok se šećer ne rastvori. Uvaljajte svaku lopticu od testa u napravljeni sirup i vraćajte na pleh. Zatim punite džemom, pa spojite dve loptice i uvaljate u šećer. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading