PITA SA ŠLJIVAMA OD SAMO 6 SASTOJAKA Nestane sa stola odmah, a pravi se lako
Slatka, mekana i sa hrskavim korama. Tako bismo vam opisali ovu pitu sa šljivama.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
- 700 g šljiva
- 80 g šećera
- 80 g maslaca
- 100 g prezli
- 1 kašika cimeta
- korica jednog limuna
- 2 kašike žutog šećera
Očistite šljive od koštica pa ih isecite na četvrtine, stavite u dublji tiganj. Dodajte maslac i šećer i sve zajedno upržite da voće pusti sok i omekša. Gotovim šljivama dodajte cimet i limunovu koricu. Zatim jednu koru premažite uljem, pa odozgo stavite drugu koru, a zatim u jedan kraj rasporedite nadev sa šljivama. Pospite ih prezlama, pa lagano zamotajte. Ponovite posupak dok ne potrošite sav materijal. U pleh obložen pek papirom ređajte pite pa ih pospite smeđim šećerom . Pite sa šljivama pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)