ČOKOLADNA POSLASTICA SA KRUŠKAMA Toliko je ukusna da stavite odmah duplu meru
Ovaj kolač sa kruškama odličan je za slavsku i svečanu trpezu, veče sa prijateljima. Fenomenalnog je ukusa, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 4 kruške
- 200 g čokolade za kuvanje
- 60 g margarina
- 70 g šećera
- 100 g brašna
- kesica vanilin šećera
- kesica praška za pecivo
Priprema
Očistite tri kruške i isecite ih na kockice. Napravite sneg od belanaca, a žumanca umutite sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Na laganoj vatri otopite čokoladu i margarin i umešajte ih u testo. Dodajte belanca i kruške. Sve dobro promešajte, pa smesu sipajte u podmazan pleh. Četvrtu krušku oljuštite i isecite na kriške, pa ih poređajte preko testa. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Kolač ohladite i služite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)