ŽUTO - CRNE ŠTANGLE Mekana harmonija u spoju sa čokoladom

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Vrlo interesantan kolač neodoljivog ukusa. Nije komplikovana priprema, a osvojiće vas prvim zalogajem.

žuto-crne štangle
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 3x3 belanca
  • 3x3 kašike šećera
  • 3x1 kašike brašna
  • 3x50 g mlevenog maka
  • 1 prašak za pecivo (3x1 kašičica)

Za fil

  • 500 ml mleka
  • 200 g putera
  • 9 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 5 kašika brašna

Za glazuru

  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema

Za kore: Treba da ispečete tri kore posebno. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi i smesa ne postane čvrsta. Dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i izmešajte kašikom. Sipajte u pleh obložen pek papirom (30x20cm) i pecite desetak minuta. Ponovite isto za još dve kore. Za fil: Sjedinite žumanca, šećer, brašno i 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da provri. Tada dodajte smesu od žumanaca i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokrijte šerpu providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite puter penasto i sjedinite sa hladnim filom da dobijete ujednačenu smesu. Ređajte: kora, fil, kora, fil, kora. Nafilujte kolač okolo, a na poslednju koru stavite glazuru od istopljene čokolade s uljem.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading