GURMANSKA PITA Sa ajvarom i sirom Zagrejaće vam dušu i telo, pikantna i sočna
Ovako pripremljena pita idealna je za doručak, a oduševiće vas ukusom.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

NEODOLJIVE TULUMBE Turska poslastica ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAJSOČNIJE TULUMBE Desert koji svi obožavaju, za prave sladokusce
Mekane i slatke, ovakve do sada niste jeli.

TULUMBE Starinski desert koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljive i sočne, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
- 12 kora za pitu
- 15 kašika ajvara
- 300 g sira
- 3 jaja
- pola čaše pavlake
- 300 g šampinjona
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
- susam za posipanje
Priprema
Podelite kore u tri grupe, po 4 kore. Onda dinstajte šampinjone dok ne ispari sok. Pomešajte u zasebnoj posudi jaja, sir, pavlaku i prašak za pecivo. Posolite po ukusu. Zatim stavite jednu koru i poprskajte je uljem pa stavite drugu koru. Na nju sipajte 5 kašika ajvara, razmažite ih pa stavite treću koru. Stavite trećinu fila od sira pa preko četvrtu koru. Na nju stavite trećinu šampinjona pa sve umotajte u rolat. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Tri rolata stavite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite filom od sira, pa pospite susamom. Ređajte rolate i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.
Komentari (0)