GURMANSKA PITA Sa ajvarom i sirom Zagrejaće vam dušu i telo, pikantna i sočna
Ovako pripremljena pita idealna je za doručak, a oduševiće vas ukusom.
Potrebno je
- 12 kora za pitu
- 15 kašika ajvara
- 300 g sira
- 3 jaja
- pola čaše pavlake
- 300 g šampinjona
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
- susam za posipanje
Priprema
Podelite kore u tri grupe, po 4 kore. Onda dinstajte šampinjone dok ne ispari sok. Pomešajte u zasebnoj posudi jaja, sir, pavlaku i prašak za pecivo. Posolite po ukusu. Zatim stavite jednu koru i poprskajte je uljem pa stavite drugu koru. Na nju sipajte 5 kašika ajvara, razmažite ih pa stavite treću koru. Stavite trećinu fila od sira pa preko četvrtu koru. Na nju stavite trećinu šampinjona pa sve umotajte u rolat. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Tri rolata stavite u pleh obložen papirom za pečenje, premažite filom od sira, pa pospite susamom. Ređajte rolate i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
TULUMBE Po originalnom receptu, hrskave spolja, a mekane iznutra
Sočna turska poslastica vremenom je postala neizostavni slatkiš svake domaćice.
NEODOLJIVE TULUMBE Slatke i sočne, otopićete se od miline
Fenomenalan desert pogodan za svečanu ili slavsku trpezu. Donosimo vam stari, tradicionalni recept za tulumbe.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)