POSNE ZVEZDICE Magični zalogajčići koji se tope u ustima
Ovi slatki kolačići neće nikoga da ostave ravnodušnim. Dekorativno prelepi biće pravi ukras svake praznične trpeze. Nestaće sa stola odmah, najbolje je odmah da stavite duplu meru.
Posne zvezdice
- 200 g brašna
- 100 g meda
- 2 štangle čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih lešnika
- 30 ml ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike tople vode
Priprema:
U šerpu stavite med, ulje, šećer i kuvajte dok se svi sastojci istope. Dodajte čokoladu, lešnik, cimet, vanilin šećer. Mešajte da se čokolada istopi, pa ostavite da se ohladi. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umesite testo. Ostavite na hladnom mestu 1 sat. Zatim ga oklagijom razvucite u koru debljine 1 cm i kalupom u obliku zvezde vadite kolače. Ređajte ih u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju. Za glazuru, viljuškom umutite šećer i vodu da dobijete gustu smesu. Namažite odozgo zvezdice i ostavite da se glazura stegne.
GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka
Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
ZDRAV BRAUNI SA JABUKAMA Svi ga vole, a gotov je začas, za uživanje u vikendu
Mekan kolač koji se topi u ustima, za prave sladokusce.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
Komentari (0)