POSNE ZVEZDICE Magični zalogajčići koji se tope u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ovi slatki kolačići neće nikoga da ostave ravnodušnim. Dekorativno prelepi biće pravi ukras svake praznične trpeze. Nestaće sa stola odmah, najbolje je odmah da stavite duplu meru.

posne zvezdice
Shutterstock

Posne zvezdice 

  • 200 g brašna
  • 100 g meda
  • 2 štangle čokolade za kuvanje
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 30 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo 

Za glazuru: 

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike tople vode

Priprema:
U šerpu stavite med, ulje, šećer i kuvajte dok se svi sastojci istope. Dodajte čokoladu, lešnik, cimet, vanilin šećer. Mešajte da se čokolada istopi, pa ostavite da se ohladi. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umesite testo. Ostavite na hladnom mestu 1 sat. Zatim ga oklagijom razvucite u koru debljine 1 cm i kalupom u obliku zvezde vadite kolače. Ređajte ih u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju. Za glazuru, viljuškom umutite šećer i vodu da dobijete gustu smesu. Namažite odozgo zvezdice i ostavite da se glazura stegne.

Komentari (0)

Loading