POSNE ZVEZDICE Magični zalogajčići koji se tope u ustima
Ovi slatki kolačići neće nikoga da ostave ravnodušnim. Dekorativno prelepi biće pravi ukras svake praznične trpeze. Nestaće sa stola odmah, najbolje je odmah da stavite duplu meru.
Posne zvezdice
- 200 g brašna
- 100 g meda
- 2 štangle čokolade za kuvanje
- 50 g mlevenih lešnika
- 30 ml ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike tople vode
Priprema:
U šerpu stavite med, ulje, šećer i kuvajte dok se svi sastojci istope. Dodajte čokoladu, lešnik, cimet, vanilin šećer. Mešajte da se čokolada istopi, pa ostavite da se ohladi. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umesite testo. Ostavite na hladnom mestu 1 sat. Zatim ga oklagijom razvucite u koru debljine 1 cm i kalupom u obliku zvezde vadite kolače. Ređajte ih u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju. Za glazuru, viljuškom umutite šećer i vodu da dobijete gustu smesu. Namažite odozgo zvezdice i ostavite da se glazura stegne.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNE BOMBICE OD SAMO 2 SASTOJKA Naprave se brzinom svetlosti, a smažu još brže
Gotove za tren oka, a nema ko ih ne voli.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.
Komentari (0)