LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je:
- 15 kora za pitu
Za fil od griza:
- 4 jaja
- 150 g griza
- 200 ml ulja
- 300 ml jogurta
- 5 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
Za fil od vanile:
- 1 l mleka
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
Za posipanje:
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
Šećer pomešajte sa praškom za puding i 15 kašika mleka. Sve dobro umutite da ne bude grudvica. Ostatak mleka stavite da provri pa dodajte razmuće puding, i kuvajte sce dok se ne zgusne, na tihoj vatri. Onda ga pokrijte providnom folijom i pustite da se ohladi. Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda dodajte žumanca i dobro izmešajte. Sipajte ulje pa opet izmešajte. Onda dodajte jogurt, griz i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Premažite prvu koru smesom od griza pa stavite drugu koru i premažite. Zatim stavite treću koru pa premažite petinom fila od vanile. Sve dobro urolajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak da dobijete 5 rolnica. Premažite uljem i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju kolač pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
CRNAC BEZ JAJA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov dok pristavite kafu
Sočan i jednostavan desert za sve prilike.
BRZI KOLAČ OD GRIZA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Po ukusu mu nema ravnog
Mekan kao duša i sočan, i dupla mera je malo.
BLEDSKA KREMPITA PONOS SLOVENIJE Poslastica kojoj ni Tito nije mogao da odoli
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LAŽNA KREMPITA ZALUDELA DOMAĆICE NA MREŽAMA Pravi se duplo lakše
Sočan i mekan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ĆETEN ALVA ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik koji vekovima ne izlazi iz mode
Savršeno ide uz kafu ili čaj.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA SOČNIJE OD KLASIČNOG Zbog njega svaka dijeta pada u vodu
Kremast i neodoljiv desert za prave sladokusce.
DOMAĆI KAFE LATE SA BUNDEVOM Kad ga jednom probate zaboravićete na kafić
Priprema je jednnostavna, a zamirisaće cela kuća.
JUGOSLAVIJA TORTA KAKVU SU NEKAD PRAVILE SVE BAKE Prepuna jabuka i sočna, a izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)