ŠVARCVALD TORTA Ime je dobila po višnjevači, a popularnost joj s godinama samo raste
Čuvena nemačka poslastica ime nije dobila po poznatim Švarcvald planinama, nego višnjevači. Postoji više recepata za ovu preukusnu tortu, a možete da je napravite i kao posnu. U svakoj verziji osvaja ukusom i izgledom, i pravi je ukras svečane trpeze.
Potrebno je
Za kore
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 jaja
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil
- 500 g smrznutih višanja
- 5 kašika gustina
- 3 kašike šećera
- 3 kašike višnjevače
- 800 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaoom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini-to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru s filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlakui završite korom. Celu koru nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama.
Možda vas zanima:
LAŽNA ŠVARCVALD TORTA MILUJE NEPCA A gotova dok pristavite kafu i preukusna
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
ŠVARCVALD TORTA Čokoladna čarolija koja svaki trenutak pretvara u užitak
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
ŠVARCVALD TORTA Savršenstvo sa višnjama koje će dominirati na svakoj svečanoj trpezi
Sočna i slatka, za prave sladokusce.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka torta nazvana po višnjevači 1927 godine
Ako volite torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)