FENOMENALNA BAJADERA Poslastica koja se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Slatka i neodoljiva, idealna kao slavsko posluženje. Donosimo vam stari, tradicionalni recept.
Potrebno je
- 350 g šećera
- 18 kašika vode
- 210 g margarina
- 250 g mlevenih oraha
- 25o g mlevenog keksa
- 100 g čokolade
Za glazuru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 20 g margarina
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
Priprema
U šerpicu sipajte šećer i vodu pa stavite na vatru. Nakon što provri, skinite sa vatre i dodajte keks i orahe pa margarin i sve dobro sjedinite. Celu smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu, a drugi ostavite beo. Zatim rastanjite prvo deo sa čokoladom, pa pustite da se malo prohladi pa preko dodajte svetli deo. Prelijte glazuru kada se dobro stegne. Secite i služite.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)