FENOMENALNA BAJADERA Poslastica koja se topi u ustima, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Slatka i neodoljiva, idealna kao slavsko posluženje. Donosimo vam stari, tradicionalni recept.

posna bajadera
Shutterstock

Potrebno je

  • 350 g šećera
  • 18 kašika vode
  • 210 g margarina
  • 250 g mlevenih oraha
  • 25o g mlevenog keksa
  • 100 g čokolade

Za glazuru

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 20 g margarina
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike ulja
     

Priprema

U šerpicu sipajte šećer i vodu  pa stavite na vatru. Nakon što provri, skinite sa vatre i dodajte keks i orahe pa margarin i sve dobro sjedinite. Celu smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu, a drugi ostavite beo. Zatim rastanjite prvo deo sa čokoladom, pa pustite da se malo prohladi pa preko dodajte svetli deo. Prelijte glazuru kada se dobro stegne. Secite i služite. 

Komentari (0)

Loading