DRUGAČIJI TIRAMISU Od zelenog čaja, zdrav i preukusan, uzećete parče više
Poseban i mekan, topi se u ustima.
Potrebno je
- 1 pakovanje piškota
- 225 g kremastog sira
- 475 ml pavlake
- pola šolje šećera
- nekoliko kašika mača praha, zelenog čaja
- mleko
- seckane banane ili voće po izboru
Priprema
Umutite mikserom kremasti sir i šećer, uz postepeno dodavanje pavlake. Napravite mešavinu od 2 kašičice mača praha i malo mleka pa u nju, natopite piškote, na kratko. Poređajte red piškota u kalup pa sipajte kremu i pospite sa 2 kašike mača praha. Ređajte voće, piškote pa kremu. Na kraju, opet pospite sa mača prahom. Ostavite preko noći u frižideru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)