RAFAELO U ČAŠI Gotov začas, a topi se u ustima, ovakav do sada niste jeli
Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, sladak i aromatičan.
Potrebno je
- 150 g napolitanki sa ukusom vanile
- 1 puna kašika kukuruznog skroba
- 250 ml mleka
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 25 g badema u listićima
- 150 ml slatke pavlake
- 25 g kokosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 kokos bombica
Priprema
Napolitanke stavite u blender i izblendajte. Malo mleka i skrob sipajte u šerpu, promešajte pa sipajte preostalo mleko.Sjedinite dobro pa dodajte kondenzovano mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte bademe u listićima i promešajte. Preručite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kokos i promešajte. Pripremite čaše pa sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Fil sa bademom dodajte preko, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite kokos bombicom.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)