RAFAELO U ČAŠI Gotov začas, a topi se u ustima, ovakav do sada niste jeli
Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, sladak i aromatičan.
Potrebno je
- 150 g napolitanki sa ukusom vanile
- 1 puna kašika kukuruznog skroba
- 250 ml mleka
- 150 ml kondenzovanog mleka
- 25 g badema u listićima
- 150 ml slatke pavlake
- 25 g kokosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 kokos bombica
Priprema
Napolitanke stavite u blender i izblendajte. Malo mleka i skrob sipajte u šerpu, promešajte pa sipajte preostalo mleko.Sjedinite dobro pa dodajte kondenzovano mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte bademe u listićima i promešajte. Preručite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kokos i promešajte. Pripremite čaše pa sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Fil sa bademom dodajte preko, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite kokos bombicom.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM BUDI NOSTALGIJU A vole ga svi od 7 do 107 godina
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
Komentari (0)