RAFAELO U ČAŠI Gotov začas, a topi se u ustima, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, sladak i aromatičan.

rafaelo u čaši
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g napolitanki sa ukusom vanile 
  • 1 puna kašika kukuruznog skroba
  • 250 ml mleka
  • 150 ml kondenzovanog mleka
  • 25 g badema u listićima
  • 150 ml slatke pavlake
  • 25 g kokosa
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 kokos bombica

Priprema

Napolitanke stavite u blender i izblendajte. Malo mleka i skrob sipajte u šerpu, promešajte pa sipajte preostalo mleko.Sjedinite dobro pa dodajte kondenzovano mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte bademe u listićima i promešajte. Preručite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile pa dodajte kokos i promešajte. Pripremite čaše pa sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Fil sa bademom dodajte preko, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil sa kokosom. Pospite kokosom i ukrasite kokos bombicom. 

 

Komentari (0)

Loading