PODSEĆAJU NA ŠVARCVALD TORTU Posni minjoni sa čokoladom i višnjama, ovakve do sada niste jeli
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Za kore:
- 150 g šećera
- 2 dl vode
- 2 kašike ulja
- 1 puna kašika džema
- 4 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike posnog mlevenog keksa
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
- 250 g višanja ili kupina
- 1 dl vode
- 5 kašika šećera
- 100 ml biljne slatke pavlake
- 100 g posnog šlaga
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 4 kašike vode
Priprema
Otopite čokoladu sa uljem i vodom. U jednu šerpicu stavite šećer i vodu pa otopite na vatri, uz povremeno mešanje. Dodajte džem i ulje. Zasebno pomešajte kakao, posni mleveni keks i sodu bikarbonu pa dodajte smesi. Sjedinite smesu pa od nje ispecite jednu veću koru i podelite je na dva dela. Ostavite kore da se prohlade pa kuvajte fil. Šećer i voće kuvajte 10 minuta pa skinite s vatre i ohladite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku pa dodajte oceđeno voće. Između dve kore namažite fil pa pustite da ga kore upiju i omekšaju. Isecite na kocke i svaku kocku valjajte u otopljenu čokoladu. Dekorišite po želji.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KAFENA TORTA BOLJA OD TIRAMISUA Svakim zalogajem mami na parče više
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM BUDI NOSTALGIJU A vole ga svi od 7 do 107 godina
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
Komentari (0)