PODSEĆAJU NA ŠVARCVALD TORTU Posni minjoni sa čokoladom i višnjama, ovakve do sada niste jeli

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.

švarcvald minjoni
Shutterstock

Za kore:

  • 150 g šećera
  • 2 dl vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 puna kašika džema 
  • 4 kašika brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 2 kašike posnog mlevenog keksa
  • 1 kašičica sode bikarbone

Za fil:

  • 250 g višanja ili kupina
  • 1 dl vode
  • 5 kašika šećera
  • 100 ml biljne slatke pavlake 
  • 100 g posnog šlaga

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike vode

Priprema

Otopite čokoladu sa uljem i vodom. U jednu šerpicu stavite šećer i vodu pa otopite na vatri, uz povremeno mešanje. Dodajte džem i ulje. Zasebno pomešajte kakao, posni mleveni keks i sodu bikarbonu pa dodajte smesi. Sjedinite smesu pa od nje ispecite jednu veću koru i podelite je na dva dela. Ostavite kore da se prohlade pa kuvajte fil. Šećer i voće kuvajte 10 minuta pa skinite s vatre i ohladite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku pa dodajte oceđeno voće. Između dve kore namažite fil pa pustite da ga kore upiju i omekšaju. Isecite na kocke i svaku kocku valjajte u otopljenu čokoladu. Dekorišite po želji.

Komentari (0)

Loading