PODSEĆAJU NA ŠVARCVALD TORTU Posni minjoni sa čokoladom i višnjama, ovakve do sada niste jeli
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Za kore:
- 150 g šećera
- 2 dl vode
- 2 kašike ulja
- 1 puna kašika džema
- 4 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike posnog mlevenog keksa
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
- 250 g višanja ili kupina
- 1 dl vode
- 5 kašika šećera
- 100 ml biljne slatke pavlake
- 100 g posnog šlaga
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 4 kašike vode
Priprema
Otopite čokoladu sa uljem i vodom. U jednu šerpicu stavite šećer i vodu pa otopite na vatri, uz povremeno mešanje. Dodajte džem i ulje. Zasebno pomešajte kakao, posni mleveni keks i sodu bikarbonu pa dodajte smesi. Sjedinite smesu pa od nje ispecite jednu veću koru i podelite je na dva dela. Ostavite kore da se prohlade pa kuvajte fil. Šećer i voće kuvajte 10 minuta pa skinite s vatre i ohladite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku pa dodajte oceđeno voće. Između dve kore namažite fil pa pustite da ga kore upiju i omekšaju. Isecite na kocke i svaku kocku valjajte u otopljenu čokoladu. Dekorišite po želji.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
Komentari (0)