PODSEĆAJU NA ŠVARCVALD TORTU Posni minjoni sa čokoladom i višnjama, ovakve do sada niste jeli
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Za kore:
- 150 g šećera
- 2 dl vode
- 2 kašike ulja
- 1 puna kašika džema
- 4 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike posnog mlevenog keksa
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil:
- 250 g višanja ili kupina
- 1 dl vode
- 5 kašika šećera
- 100 ml biljne slatke pavlake
- 100 g posnog šlaga
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 4 kašike vode
Priprema
Otopite čokoladu sa uljem i vodom. U jednu šerpicu stavite šećer i vodu pa otopite na vatri, uz povremeno mešanje. Dodajte džem i ulje. Zasebno pomešajte kakao, posni mleveni keks i sodu bikarbonu pa dodajte smesi. Sjedinite smesu pa od nje ispecite jednu veću koru i podelite je na dva dela. Ostavite kore da se prohlade pa kuvajte fil. Šećer i voće kuvajte 10 minuta pa skinite s vatre i ohladite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku pa dodajte oceđeno voće. Između dve kore namažite fil pa pustite da ga kore upiju i omekšaju. Isecite na kocke i svaku kocku valjajte u otopljenu čokoladu. Dekorišite po želji.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)