KAFENA TORTA BOLJA OD TIRAMISUA Svakim zalogajem mami na parče više

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

kafena torta
Shutterstock

Potrebno je:
za patišpanj

  • 6 kom. jaja
  • 8 kašika secera
  • 2 kašike mlake vode
  • 6 kašika brasna /ako imate bolje je oštro/
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika kafe

za fil

  • 250 g putera ili margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kom. pudinga od vanile
  • šecer za puding
  • 1 kašika kafe
  • 8 dcl. mleka

Priprema:

Žumanca odvojite od belanaca. Onda u žumanca dodajte šećer i 2 kašike mlake vode. Umutite dobro pa dodajte brašno, kafu i gustin.Zasebno umutite bečanca pa sjedinite obe smese. Izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 25 minuta. Zasebno zakuvajte puding pa ga ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite puter sa šećerom pa umešajte kašiku kafe u prahu. Umutite puding pa mu polako dodajte umućen puter. Skuvajte jaku kafu pa je ostavite da se ohladi. Patišpanje presecite na 3 dela pa svaku koru poprskajte kuvanom kafom pre filovanja. Premažite celu tortu filom pa je ukrasite po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading