KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.

kremasti kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 3 jajeta
  • 80 g šećera
  • 100 mlmleka
  • 100 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika vode

Za dekoraciju:

  • orasi

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja uz dodavanje šećera, Onda sipajte mleko pa dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer. Umešajte brašno i orahe pa rukom sjedinite do homogene smese. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Zakuvajte šećer sa vodom pa polako zagrejte sve dok se ne otopi. Pre vrenja ga skinite sa ringle pa dodajte polomljenu čokoladu. Dobro mešajte dok se ne otopi. Pečen kolač prelijte glazurom pa poravnajte. Dekorišite kolač sa orasima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading