KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 200 g mlevenih oraha
- 3 jajeta
- 80 g šećera
- 100 mlmleka
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 10 kašika šećera
- 6 kašika vode
Za dekoraciju:
- orasi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja uz dodavanje šećera, Onda sipajte mleko pa dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer. Umešajte brašno i orahe pa rukom sjedinite do homogene smese. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zakuvajte šećer sa vodom pa polako zagrejte sve dok se ne otopi. Pre vrenja ga skinite sa ringle pa dodajte polomljenu čokoladu. Dobro mešajte dok se ne otopi. Pečen kolač prelijte glazurom pa poravnajte. Dekorišite kolač sa orasima.
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ BUDI USPOMENE SA LETOVANJA Može i dete da ga napravi, a bolji od svake torte
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PITA SA JOGURTOM BOLJA NEGO IZ PEKARE A gotova dok pristavite kafu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SE TOPI U USTIMA I dupla mera će biti malo
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA IZ BAKINE KUHINJE Biće mekana kao duša
Sočna i mirisna, polizaćete i tanjir.
GRČKU MUSAKU NIKO NE ODBIJA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, nema joj ravne.
Komentari (0)