KOKOS KOLAČ Oduševiće vas na prvi griz a topi se u ustima
Osvežavajuć i lagan kolač, a gotov začas.
Potrebno je
- 5 belanca
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 žumanca
- 150 g šećera
- 1 puding od vanile
- 4 kašike brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- pola litre mleka
- 250 g margarina
Priprema
Belanca i šećer umutite u šne pa polako dodajte kokos, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite smesu pa je izručite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 do 25 minuta. Zasebno umutite žumanca, šećer, puding, brašno i vanilin šećer pa skuvajte u mleku. Prohlađenom filu dodajte margarin i sjedinite. Sipajte preko kore. Pospite kolač kokosom, secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOKOS KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a izgleda i miriše neodoljivo
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NEODOLJIVI KOKOS KOLAČ Očaravajući desert koji miriše na more, po receptu bez premca
Mirisan i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)