KOKOS KOLAČ Sočni desert koji budi sva čula, a vraća uspomene sa letovanja
Brzi desert za sva vremena i prilike.
Potrebno je
- 5 belanca
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 žumanca
- 150 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Dodajte kokos, brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite žumanca, šećer, brašno, puding i vanilin šećer pa skuvajte u 500 ml mleka. U prohlađen fil dodajte margarin. Rasporedite preko kore u plehu, pa pospite kokosom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOKOS KOLAČ Sočan i sladak, vraća u dane letovanja, za pravo uživanje
Fenomenalan desert pomeriće granice dobrog ukusa.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)