KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 manje jabuke
  • 2 jajeta
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše mleka
  • 1,5 čaša ulja
  • 200 g maka
  • 2 čaše šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Za čokoladnu glazuru:

  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike vode
  • 150 g čokolade po ukusu
  • 70 g margarina na sobnoj temperaturi

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nalijte mleko i ulje, pa polako mutite. Dodajte mak i sitno seckane jabuke pa mutite još 5 minuta. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite bar 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. U šerpici na šporetu otopite margarin, čokoladu, šećer i vodu pa mešajte. Time prelijte vruć kolač sa jabukama i makom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading