KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 manje jabuke
- 2 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše mleka
- 1,5 čaša ulja
- 200 g maka
- 2 čaše šećera
- 1 kesica vanilin šećera
Za čokoladnu glazuru:
- 4 kašike šećera
- 4 kašike vode
- 150 g čokolade po ukusu
- 70 g margarina na sobnoj temperaturi
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Nalijte mleko i ulje, pa polako mutite. Dodajte mak i sitno seckane jabuke pa mutite još 5 minuta. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa je ravnomerno rasporedite. Pecite bar 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač gotov. U šerpici na šporetu otopite margarin, čokoladu, šećer i vodu pa mešajte. Time prelijte vruć kolač sa jabukama i makom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA KEKSOM I BELOM ČOKOLADOM Pogledajte zašto su domaćice na mrežama poludele za ovim receptom
Fenomenalni desert oduševio je pratioce na Tik toku, a gotov je očas posla.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
DUNAVSKI TALASI Vazdušasti kolač mekan kao duša na kome su odrasle generacije
Dobio je naziv zbog slojeva različitih boja koje podsećaju na reku Dunav.
BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
ROZE PALAČINKE UKUSNIJE OD KLASIČNIH Intresantne boje, ulepšaće svaku trpezu
Voćne i preukusne, otopićete se od miline.
LOKMA Orijentalna poslastica obavezna za sve svečane prilike, a najbolje ide uz crnu kafu
Turski desert sličan krofnicama koji se pravi od prženog testa i jednostavnog sirupa.
AMERIČKA PITA SA KRUŠKAMA Mekana i sočna, nema ko vam neće tražiti dodatno parče
Ako volite američku pitu, ovu sa kruškama ćete da obožavate.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
Komentari (0)