POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g posnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema kora
Otopite čećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Onda sve sjedinite i podelite testo na tri dela. Pecite kore, po 20 minuta svaku, na 180 stepeni.
Priprema fila
Skuvajte višnje sa šećerom i vodom. Zatim poređajte na prvu koru, skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Posni šlag umutite s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Njime premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite šlag na koru, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, premažite celu tortu ostatkom šlaga. Po želji, dekorišite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom. Bon appetit!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)