POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.

posna švarcvald torta
pixabay

Potrebno je

Za kore

  • 300 g šećera
  • 4 dl vode
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike džema
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za fil

  • 600 g višanja
  • 300 g šećera
  • 1 dl vode
  • 300 g posnog šlaga
  • 100 g bele posne čokolade

 

Priprema kora

Otopite čećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Onda sve sjedinite i podelite testo na tri dela. Pecite kore, po 20 minuta svaku, na 180 stepeni. 

Priprema fila

Skuvajte višnje sa šećerom i vodom. Zatim poređajte na prvu koru, skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Posni šlag umutite s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Njime premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite šlag na koru, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, premažite celu tortu ostatkom šlaga. Po želji, dekorišite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading