POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika
Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.

Za kore:
Možda vas zanima:

POSNA BANANA TORTA Očaravajuća voćna poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Slatka i ukusna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.

POSNA ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA REFORMA TORTA Raskošna poslastica sa orasima koja nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena za sve svečane prilike.
- 300 g šećera
- 4 dl vode
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema
- 2 kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 600 g višanja
- 300 g šećera
- 1 dl vode
- 300 g biljnog šlaga
- 100 g bele posne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite šećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Mikserom sjedinite. Podelite testo na tri dela. Pecite tri kore, oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpi skuvajte višnje sa šećerom i vodom, dok sirup ne postane gust. Procedite višnje pa ih poređajte na prvu koru. Nekoliko višanja odvojite sa strane za dekoraciju. U posudi umutite biljni šlag sa vodom. U trećinu šlaga dodajte ohlađeni sok od višanja. Zatim, višnje premažite posnim šlagom pa prekrijte drugom korom.Nanesite posni šlag na drugu koru pa prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu ostatkom biljnog šlaga. Dekorišite sa višnjama i rendanom posnom čokoladom. Prijatno!

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Komentari (0)