POSNA ŠVARCVALD TORTA Čarobna poslastica koja nimalo ne zaostaje za originalom, a govori 100 jezika

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica sa višnjama, u slatko-kiselkastom spoju ukusa.

posna švarcvald torta
Shutterstock

Za kore:

  • 300 g šećera
  • 4 dl vode
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike džema
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za fil:

  • 600 g višanja
  • 300 g šećera
  • 1 dl vode
  • 300 g biljnog šlaga
  • 100 g bele posne čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite šećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Mikserom sjedinite. Podelite testo na tri dela. Pecite tri kore, oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpi skuvajte višnje sa šećerom i vodom, dok sirup ne postane gust. Procedite višnje pa ih poređajte na prvu koru. Nekoliko višanja odvojite sa strane za dekoraciju. U posudi umutite biljni šlag sa vodom. U trećinu šlaga dodajte ohlađeni sok od višanja. Zatim, višnje premažite posnim šlagom pa prekrijte drugom korom.Nanesite posni šlag na drugu koru pa prekrijte trećom korom. Premažite celu tortu ostatkom biljnog šlaga. Dekorišite sa višnjama i rendanom posnom čokoladom. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading