NEODOLJIVI ČOKOLADNI SEMIFREDO Slatkiš idealan za tople dane, po receptu kuvara Džejmija Olivera
Italijanski desert koji podseća na sladoled, po receptu kuvara Džejmija Olivera.
Potrebno je
- 100 g čokolade
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g sutlijaša sa ukusom vanile
- 2 kašike kakaoa
Za grilijaš:
- 200 g šećera
- 50 ml vode
- 100 g šećera
Još:
- 2 kašičice šećera u prahu
- 2 kašičice kakaoa
- 1 kašičice cimeta
- mlevenog korijandera
- jagode
Priprema
Čokoladu otopite na pari. Odvojite žumanca od belanaca, pa belacna umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zasebno, umutite slatku pavlaku sa šećerom. U jednoj posudi pomešajte žumanca, čokoladu, kakao, šne i slatku pavlaku. Sjedinite pa preručite u posudu. Ostavite 4 sata u zamrzivaču. Šećer i vodu kuvajte u šerpi, dok se ne zgusne. Dodajte lešnike pa ostavite smesu da se ohladi u frižideru. Izblendajte. Izvadite semifredo iz kalupa, pa ga prelijte grilijašom. Pomešajte šećer, kakao, cimet i korijander pa pospite semifredo. Naređajte seckane jagode pa služite. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)