NEODOLJIVI ČOKOLADNI SEMIFREDO Slatkiš idealan za tople dane, po receptu kuvara Džejmija Olivera
Italijanski desert koji podseća na sladoled, po receptu kuvara Džejmija Olivera.
Potrebno je
- 100 g čokolade
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g sutlijaša sa ukusom vanile
- 2 kašike kakaoa
Za grilijaš:
- 200 g šećera
- 50 ml vode
- 100 g šećera
Još:
- 2 kašičice šećera u prahu
- 2 kašičice kakaoa
- 1 kašičice cimeta
- mlevenog korijandera
- jagode
Priprema
Čokoladu otopite na pari. Odvojite žumanca od belanaca, pa belacna umutite u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zasebno, umutite slatku pavlaku sa šećerom. U jednoj posudi pomešajte žumanca, čokoladu, kakao, šne i slatku pavlaku. Sjedinite pa preručite u posudu. Ostavite 4 sata u zamrzivaču. Šećer i vodu kuvajte u šerpi, dok se ne zgusne. Dodajte lešnike pa ostavite smesu da se ohladi u frižideru. Izblendajte. Izvadite semifredo iz kalupa, pa ga prelijte grilijašom. Pomešajte šećer, kakao, cimet i korijander pa pospite semifredo. Naređajte seckane jagode pa služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Avokado im daje poseban šmek, prste da poližete
Savršene slane palačinke u sočnom spoju različitih ukusa.
SEMIFREDO SA KAFOM Ledeni desert koji podseća na sladoled, a topi se u ustima
Ako volite kafu, ovaj slatkiš ćete da obožavate.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)