MOCART ČIZKEJK Klasik bez premca sa pistaćima i lešnik kremom, za one izbirljive
Za sve ljubitelje čuvenog kolača sa sirom.
Potrebno je
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 330 g kremastog sira
- 200 g maskarpone sira
- 70 g šećera u prahu
- 3 kašike namaza od pistaća
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 70 g marcipana
- 100 g otopljenog putera
Za preliv:
- 1 kašika lešnik krema
- 200 g bele čokolade
Za posipanje
- sirovi pistaći
Priprema
Pomešajte slatku pavlaku, kremasti sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa umutite dok ne dobijete kremastu strukturu. Zasebno u posudu stavite mleveni keks pa dodajte marcipan i otopljen puter. Rukama sjedinite sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite i utisnite smesu sa mlevenim keksom. Utisnite da dobijete podlogu, pa preko rasporedite fil od pistaća. Premažite lešnik krem na više mesta pa prošarajte čačkalicom, treba da dobijete zeleno braon šare. Otopite na pari belu čokoladu pa namažite preko lešnika krema i prošarajte čačkalicom. Pospite seckane pistaće po ivicama kolača. Ostavite čizkejk u frižideru 6 sati da se dobro prohladi i stegne. Prijatno!
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)