MOCART ČIZKEJK Klasik bez premca sa pistaćima i lešnik kremom, za one izbirljive
Za sve ljubitelje čuvenog kolača sa sirom.
Potrebno je
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 330 g kremastog sira
- 200 g maskarpone sira
- 70 g šećera u prahu
- 3 kašike namaza od pistaća
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 70 g marcipana
- 100 g otopljenog putera
Za preliv:
- 1 kašika lešnik krema
- 200 g bele čokolade
Za posipanje
- sirovi pistaći
Priprema
Pomešajte slatku pavlaku, kremasti sir, maskarpone, šećer u prahu i namaz od pistaća, pa umutite dok ne dobijete kremastu strukturu. Zasebno u posudu stavite mleveni keks pa dodajte marcipan i otopljen puter. Rukama sjedinite sastojke. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite i utisnite smesu sa mlevenim keksom. Utisnite da dobijete podlogu, pa preko rasporedite fil od pistaća. Premažite lešnik krem na više mesta pa prošarajte čačkalicom, treba da dobijete zeleno braon šare. Otopite na pari belu čokoladu pa namažite preko lešnika krema i prošarajte čačkalicom. Pospite seckane pistaće po ivicama kolača. Ostavite čizkejk u frižideru 6 sati da se dobro prohladi i stegne. Prijatno!
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)