BRZE KESTEN BOMBICE Gotove za tren oka, a smažu se u jednom zalogaju, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 200 g kesten-pirea
- 100 g mlevenog keksa
- 100 g putera
- 1 kašika šećera u prahu
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 g putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutite kesten-pire i puter sobne temperature u kremastu smesu. Dodajte keks, šećer i sjedinite. Smesa me treba da se lepi za ruke, pa po potrebi dodajte još malo keksa. Pravite bombice željene veličine i ređajte ih na poslužavnik. Stavite ih u frižider da stoje jedan sat. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu, puter i ulje da se sjedine. Umočite bombice u glazuru i ređajte na pek-papir. Ako želite da ih ukrasite mrvicama, uradite to dok se čokolada ne stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
MAFINI SA BUNDEVOM Sezonski desert za svaku svečanu priliku, mekan kao pamuk
U sočnom spoju sa bundevom, otopićete se od miline.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)