ČOKOLADNI GRIZ Posni desert koji budi uspomene iz detinjstva, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert idealan za dane Petrovskog posta.

Potrebno je:
- 1 l sojinog mleka
- 10 kašika griza
- 10 kašika kristal šećera
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 1 vanilin šećer
Priprema
Šećere dodajte u litar mleka, pa stavite na vatru i kuvajte, dok ne proključa. Onda dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zasebno pomešajte griz sa 200 ml vode. Smesu sa grizom dodajte u mleko. Neprestano mešajte, sve dok se smesa ne zgusne. Gotov griz sipajte u činijice i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli
Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.

JEDNOSTAVNI DESERT BEZ PEČENJA Osetite čari orijenta u malim zalogajima
Kremasto i sočno.

ČOKO KOCKE SA ORASIMA Nema paljenja rerne, a mekane kao pamuk i sočne
Savršene za sve prilike.

TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za iznenadne goste, a gotov za pola sata, prava rapsodija ukusa
Sočan i mekan, gosti će biti oduševljeni.

BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.

SUFLE KAO IZ NAJBOLJEG FRANCUSKOG RESTORANA Savršenstvo mirisa i ukusa koje će vas oboriti s nogu
Gastronomski užitak u svakom zalogaju.

MERINGE ROLAT SA MALINAMA Neodoljivi desert koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Osvežiće vas i zasladiti u trenu.
Komentari (0)