ČOKOLADNI GRIZ Posni desert koji budi uspomene iz detinjstva, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert idealan za dane Petrovskog posta.
Potrebno je:
- 1 l sojinog mleka
- 10 kašika griza
- 10 kašika kristal šećera
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 1 vanilin šećer
Priprema
Šećere dodajte u litar mleka, pa stavite na vatru i kuvajte, dok ne proključa. Onda dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zasebno pomešajte griz sa 200 ml vode. Smesu sa grizom dodajte u mleko. Neprestano mešajte, sve dok se smesa ne zgusne. Gotov griz sipajte u činijice i služite. Bon appetit!
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)