ČOKOLADNI GRIZ Posni desert koji budi uspomene iz detinjstva, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert idealan za dane Petrovskog posta.
Potrebno je:
- 1 l sojinog mleka
- 10 kašika griza
- 10 kašika kristal šećera
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 1 vanilin šećer
Priprema
Šećere dodajte u litar mleka, pa stavite na vatru i kuvajte, dok ne proključa. Onda dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zasebno pomešajte griz sa 200 ml vode. Smesu sa grizom dodajte u mleko. Neprestano mešajte, sve dok se smesa ne zgusne. Gotov griz sipajte u činijice i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli
Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.
JEDNOSTAVNI DESERT BEZ PEČENJA Osetite čari orijenta u malim zalogajima
Kremasto i sočno.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)