ČOKOLADNE OBLANDA ROLNICE Desert koji se pojede u trenu, za prave sladokusce
Preukusne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 lista male oblande
- 120 g margarina
- 120 g prah šećera
- 120 g čokolade za kuvanje
- 30 g kakao praha
- 1 kašika ruma
- 2 kašika mlevenih oraha
Za glazuru
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema
Između dve mokre krpe stavite listove oblande pa ostavite tako. Kad povuku vlagu i omekšaju rasecite ih na dva dela po dužini.U jednoj posudi penasto umutite margarin i prah šećer, pa dodajte otopljenu čokoladu, kakao, mlevene orahe i kašiku ruma. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Filujte listove oblande pripremljenom smesom. Umotajte tanke rolatiće od oblande pa ih malo kotrljajte napred-nazad po stolu kako bi vam bili jednake debljine i kako bi se lepo spojile ivice. Nemojte previše da pritiskate. Onda ostavite da se stegnu pa ih isecite na 6 delova svaki, da ukupno dobijete 24 rolnice. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)