ČOKOLADNE OBLANDA ROLNICE Desert koji se pojede u trenu, za prave sladokusce
Preukusne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 lista male oblande
- 120 g margarina
- 120 g prah šećera
- 120 g čokolade za kuvanje
- 30 g kakao praha
- 1 kašika ruma
- 2 kašika mlevenih oraha
Za glazuru
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema
Između dve mokre krpe stavite listove oblande pa ostavite tako. Kad povuku vlagu i omekšaju rasecite ih na dva dela po dužini.U jednoj posudi penasto umutite margarin i prah šećer, pa dodajte otopljenu čokoladu, kakao, mlevene orahe i kašiku ruma. Promešajte dobro da se sastojci sjedine. Filujte listove oblande pripremljenom smesom. Umotajte tanke rolatiće od oblande pa ih malo kotrljajte napred-nazad po stolu kako bi vam bili jednake debljine i kako bi se lepo spojile ivice. Nemojte previše da pritiskate. Onda ostavite da se stegnu pa ih isecite na 6 delova svaki, da ukupno dobijete 24 rolnice. Prijatno!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)