RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
Potrebno je
- 200 g jagoda
- 120 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 1,5 kesica želatina
Priprema:
Izblendajte jagode pa ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri, a za to vreme pomešajte u šerpici šećer sa limunovim sokom. Zagrejte na tihoj vatri pa dodajte smesu sa želatinom, ali pazite da ne proključa. Kad se želatin skroz otopi sklonite šerpicu sa vatre. Pustite da se prohladi. Zatim smesu mikserom umutite, dok ne postane gusta. Usitnite jagode štapnim mikserom ili u blenderu, a zatim ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri. U kalup obložen pek papirom preručite smesu. Ostavite u frižideru da se dobro stegne. Izvadite i secite na kockice. Pre služenja ratluk pospite prah šećerom. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)