RATLUK OD JAGODA Ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, a mekan kao duša
Starinski slatkiš možete da napravite i kod svoje kuće, priprema nije komplikovana, a osvaja ukusom.
Potrebno je
- 200 g jagoda
- 120 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 1,5 kesica želatina
Priprema:
Izblendajte jagode pa ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri, a za to vreme pomešajte u šerpici šećer sa limunovim sokom. Zagrejte na tihoj vatri pa dodajte smesu sa želatinom, ali pazite da ne proključa. Kad se želatin skroz otopi sklonite šerpicu sa vatre. Pustite da se prohladi. Zatim smesu mikserom umutite, dok ne postane gusta. Usitnite jagode štapnim mikserom ili u blenderu, a zatim ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri. U kalup obložen pek papirom preručite smesu. Ostavite u frižideru da se dobro stegne. Izvadite i secite na kockice. Pre služenja ratluk pospite prah šećerom. Prijatno!
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)