Ren je prava riznica vitamina B i C kao i gvožđa i kalcijuma, a štiti od prehlade i odličan je diuretik.
Potrebno je:
- 1 veći koren rena
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 200 ml hladne vode
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Koren rena oljuštite i sitno narendajte. U jednoj posudi pomešajte narendani ren, šećer, so i sirće, da se sve sjedini. Zatim polako sipajte hladnu vodu, uz stalno mešanje, dok ne dobijete željenu gustinu. Dodajte pavlaku i kašičicu senfa pa pokrijte posudu. Ostavite sos pola sata u frižideru.
POSNI MAJONEZ ODLIČNO IDE UZ SARME Gust i kremast, daće šmek svakom jelu
Pravi se lako, a nema kome se neće svideti.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
Komentari (0)